ES-Laatuasunnot
sulje valikko
.

Omistamme 229 laadukasta vuokra-asuntoa Kouvolassa ja Kotkassa!


Hae vuokra-asuntoa
Sähköinen hakemus >

Kodit ovat meille etusijalla!

ES-Laatuasunnot Oy ja sen tytäryhtiöt omistavat 229 kpl laadukkaita vuokra-asuntoja Kouvolassa ja Kotkassa. ES-laatuasunnot Oy:n vuokra-asunnoista 216 kpl on asumisen rahoitus- ja kehittämiskeskus ARAn Arava- tai korkotukilainoituksella toteutettuja.

Vuokranmäärityksiä valvotaan asumisen rahoitus- ja kehittämiskeskus ARAn toimesta. Asunto Oy Valkealan Jokelanpuisto on vapaarahoitteinen 13 vuokra-asunnon rivitalokohde, jossa asukasvalintojen suhteen ei ole rajoitteita.

Vuokraamme myös Kouvolan Iltarusko ry:n vuokrahuoneistoja Kouvolan keskustasta (Hallituskatu 17 b).

Kohteidemme esittelyvideoita on nähtävissä Youtube kanavallamme >


Vuokrakohteemme

Kohdekohtaiset huoltoyhtiötiedot löytyvät kohteen sivuilta.


Ohjeita ja linkkejä asukkaille

Lomakkeet

Vuokra-asuntohakemus, lomakkeet:
Avaa sähköinen lomake >

Vuokra-asunnon irtisanomislomake:
Lataa tiedosto (pdf) >
Lataa tiedosto (Word) >

Tietosuoja- ja rekisteriseloste

Tietosuoja-asetus GDPR 25.5.2018 voimaan. ES -yhtiöiden tietosuoja- ja rekisteriselosteet ovat luettavissa täällä >.

Hyödyllisiä linkkejä

Kuluttajien energianeuvonta, www.motiva.fi

Asumistukineuvonta, www.kela.fi

Toiminta-alueen sähköyhtiöt, KSS ja Kymenlaakson Sähkö

Ohjeita jätteiden lajitteluun, Kymenlaakson Jäte Oy

Asumisviihtyvyys ja ympäristön huomioon ottaminen

Lemmikkien ulkoiluttamisesta on säädetty järjestyslailla. Myös kaupungit ovat antaneet omat järjestysmääräykset, joissa on mm. otettu kantaa lintujen ruokintaan. Nämä määräykset löytyvät asuinkaupunkisi nettisivuilta.

Tutustu järjestyslakiin >

Yörauhan kesto vaihtelee, mutta tyypillisesti se alkaa klo 22 tai 23 ja jatkuu aamuseitsemään saakka. Voit tarkistaa asian oman taloyhtiösi järjestyssäännöistä, joista löydät tarkemmat kiinteistökohtaiset ohjeet.

Pelastuslaki vaatii pelastusteiden pitämistä vapaana. Autojen pysäköinti pihakäytäville on kielletty! Piha-alueen turvallisuuden takaamiseksi ei pihakäytävillä ajo ole sallittua. Liikuntarajoitteisen henkilön tai painavan tavaran vienti huoneistoon on sallittua rivitaloissa. Tällöinkään ajoneuvoa ei voida pysäköidä huoneiston edustalle vaan se on siirrettävä mahdollisimman pian pysäköintiin varatulle alueelle.

Järjestyslain, -ohjeiden ja -määräysten tavoitteena on taata turvallinen ja viihtyisä asuinympäristö.

Muistattehan kierrätyksen, talousjätteisiin ei saa laittaa mitään muutto- tai remonttijätettä. Jäteastiat on tarkoitettu vain kotitaloudessa syntyville normaalista elämisestä muodostuville jätteille.

Ohjeet riita-asiassa

Jos sopimusta koskevaa erimielisyyttä ei saada ratkaistuksi osapuolten välisillä neuvotteluilla, kuluttaja voi saattaa asian kuluttajariitalautakunnan (www.kuluttajariita.fi) ratkaistavaksi. Ennen asian viemistä kuluttajariitalautakunnan käsittelyyn kuluttajan tulee olla yhteydessä maistraattien kuluttajaneuvontaan (www.kuluttajaneuvonta.fi).


Ohjeita muuttoon

  • Poismuuttoa suunnitellessasi muista sanoa asunnon vuokrasopimus kirjallisesti irti ajoissa. ES-Laatuasuntojen poismuutto-ohje löytyy täältä >
  • Tee muuttoilmoitus Postiin ja maistraattiin viimeistään viikon kuluessa muutosta. Aikaisintaan sen voi tehdä kuukautta ennen muuttopäivää. Järjestelmä välittää uudet osoitetietosi automaattisesti viranomaisille, Kelaan, ajoneuvontahallintoon, verohallintoon ja puolustusvoimille. Lisää ohjeita löytyy Väestörekisterikeskuksen sivuilta >
  • Tee lista ja mieti minne kaikkialle muualle sinun on itse ilmoitettava uudet yhteystietosi. Olet vastuussa siitä, että laskut päätyvät muutossa oikeaan osoitteeseen ja ne maksetaan ajoissa.
  • Hanki muuttoauto ja muuttoapu ajoissa. Muuttofirmoilla on kiireisiä aikoja, kuten viikonloput ja kuunvaihteet.
  • Sovi internet-yhteyden siirrosta ajoissa operaattorin kanssa, jotta vältyt katkoksilta verkon käytössä.
  • Tee sähkösopimus uuteen osoitteeseen soittamalla sähköyhtiöön. Muista irtisanoa vanha sähkösopimus.
  • Tarkista kotivakuutusehdot uuteen asuntoon vakuutusyhtiöstä. Tarkista, että kotivakuutus on voimassa myös muuton aikana.
  • Toimita tarvittavat lomakkeet Kelaan, jos saat tukia (esimerkiksi olosuhdemuutosilmoitus tai uusi asumistukihakemus).
  • Palauta vanhan asunnon avaimet ajoissa ja varmista, että uuteen asuntoosi ei ole ylimääräisillä henkilöillä avaimia.
  • Muistathan vanhan asunnon lisäksi tyhjentää ullakko- ja kellarikomeron sekä autotallin ja hoitaa tilojen loppusiivouksen!

Vapaat vuokra-asunnot